Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Evaluation of microwave radiation method for sample preparation of pine needles and wood for carbohydrate analysis

Tytuł:
Evaluation of microwave radiation method for sample preparation of pine needles and wood for carbohydrate analysis
Autorzy:
Kloseiko J
Tematy:
microwave irradiation
carbohydrate transformation
plant physiology
pine
needle
Pinus sylvestris
wood
dry mass
plant tissue
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The aim of the current study was to test the suitability ofmicro- wave heating for stopping carbohydrate transformations in plant material. Needles and branches of Pinus sylvestris were treated in microwave oven (2.45 GHz, 800W) and compared to the samples treated in boiling ethanol (96 %). In extracts obtained from the microwaved material the ratio of sucrose to hexoses (glucose and fructose) decreased, while ethanol treatment resulted in stable extracts. The carbohydrate composition in dry samples estimated after a month of storage was persistent. The boiling of needles in ethanol in microwave oven gave the same results as the boiling on a heating plate. In the woody material, differently from the needles, the total concentration of measured carbohydrates depended significantly on the preparation method. In the case of needles, the treatment of plant material in ethanol was better suited for the determination of carbohydrate levels than the microwave treatment.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies