Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The influence of lecithin on immunity in humans

Tytuł:
The influence of lecithin on immunity in humans
Wpływ lecytyny na odporność komórkową u ludzi
Autorzy:
Pawlik A
Drozdzik M.
Samochowiec L.
Wojcicki J.
Czernomysy-Furowicz D.
Tematy:
odpornosc czlowieka
lecytyna
lecytyna sojowa
immunologia
odpornosc komorkowa
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Granulowaną lecytynę podawano doustnie zdrowym ochotnikom przez 30 dni. Badania wykazały, że otrzymany z soi preparat lecytyny posiadał właściwości modyfikowania układu immunologicznego. Aktywacji ulegał zarówno swoisty, jak i nieswoisty układ obronny.

Lecithin granulate was given orally to healthy volunteers for 30 days. The study demonstrated that lecithin preparation obtained from soya was able to modify the immune system. Both specific and non-specific defense systems were activated.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies