Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Mozliwosci zastosowania probiotykow i prebiotykow do produkcji sokow warzywno-owocowych

In the article there is presented research related to production of carrot juice fermented with probiotic bacteria Lactobacillus acidophilus that follow sensory and microbiologic quality required. The produced juice is characterized by high nutritive value. The added lactic fermentation bacteria create unique smell and taste that influences positively on the function of alimentary canal and the human body.

W artykule przedstawiono badania wytwarzania soku marchwiowego fermentowanego z udziałem bakterii probiotycznych Lactobacillus acidophilus o pożądanej jakości sensorycznej i mikrobiologicznej. Otrzymany sok ma wysoką wartość odżywczą, a dodane bakterie fermentacji mlekowej powodują wytworzenie w nim unikalnych cech smakowo- zapachowych. Zastosowanie szczepu o właściwościach probiotycznych wzbogaca ten sok o cenny składnik, który wpływa korzystnie na funkcjonowanie przewodu pokarmowego oraz całego organizmu człowieka.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies