Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Diet, food availability and reproduction of wild board in a Mediterranean coastal area

Tytuł:
Diet, food availability and reproduction of wild board in a Mediterranean coastal area
Autorzy:
Massei G.
Genov P.V.
Staines B.W.
Tematy:
reproduction
diet
wild boar
Italy
Mediterranean area
Sus scrofa
food availability
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The diet of the wild boar Sus scrofa Linnaeus, 1758 in a Mediterranean area, where agricultural crops were not available and supplementary food was not provided, is described. Diet was compared to the availability of the main food resources and their influence on body weight and reproduction was investigated from 1991 to 1994. Diet varied according to the availability of energy-rich foods such as acorns and olives; pine-seeds were actively consumed, even when their availability was low. When abundant, acorns and olives accounted for most of the diet, and when scarce were replaced by graminoids and juniper berries. In summer, graminoids and pine-seeds accounted for most of the diet. Acorn and olive production was likely to influence both body weight and reproduction. Following a high production of acorns and olives, wild boar exhibited higher body weight, more breeding females and a larger litter size than in years of poor production of these foods.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies