Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Rola wody w przetworstwie zywnosci, zywieniu i zdrowiu czlowieka. Czesc II. Wymagania dla wody w przetworstwie spozywczym

Tytuł:
Rola wody w przetworstwie zywnosci, zywieniu i zdrowiu czlowieka. Czesc II. Wymagania dla wody w przetworstwie spozywczym
The role of water in food processing, nutrition and human health. Part II. Requirements for water in food processing
Autorzy:
Jedrzejczyk H.
Hoffmann M.
Tematy:
przetworstwo zywnosci
zdrowie czlowieka
uzdatnianie wody
parametry jakosciowe
woda pitna
woda technologiczna
woda
wymagania mikrobiologiczne
zywienie czlowieka
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The paper describes current regulations and requirements on technical and process water in different processing in¬dustry brunches. The criteria for water suitability for brewer¬ies, for non-alcoholic drinks and juices, and for yeasts and spirits production have been described. Principal methods for water treatment as well as quality parameters affecting suitability of water for food processing have also been pre¬sented.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies