Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Zalety technologiczne i zywieniowe hydrolizatow bialkowych. Czesc II

W artykule omówiono możliwości wykorzystania właściwości technologicznych i zalet żywieniowych hydrolizatów białkowych. Mogą one być wykorzystane jako dodatki poprawiające właściwości funkcjonalne produktów spożywczych oraz jako źródło łatwo przyswajalnego azotu w wybranych artykułach spożywczych oraz preparatach dietetycznych i leczniczych.

In the paper technological and nutritional ways of utilization of hydrolyzedproteins are presented. Such hydrolysates can be applied as the supplements increasing functional properties of food products and also as a source of assimilable nitrogen in dietetic, medical and some food articles.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies