Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Zastosowanie metod in vivo w ocenie bezpieczenstwa uzycia genetycznie modyfikowanych skladnikow zywnosci

Tytuł:
Zastosowanie metod in vivo w ocenie bezpieczenstwa uzycia genetycznie modyfikowanych skladnikow zywnosci
Application of the in vivo methods to assess safety of genetically modified food components
Autorzy:
Zdunczyk Z
Tematy:
bezpieczenstwo zywnosciowe
skladniki zywieniowe
testy in vitro
wartosc odzywcza
ocena biologiczna
zywnosc transgeniczna
metody biologiczne
konsumenci
modyfikacja genetyczna
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Argumenty naukowe i obawy zgłaszane przez konsumentów wskazują, że ocena biologiczna genetycznie modyfikowanych komponentów żywności jest konieczna. Jako alternatywna strategia, w stosunku do równoważności składnikowej, powinna być przyjęta koncepcja równoważności odżywczej.

Scientific arguments and consumer demands indicate that biological evaluation of genetically modified components of food is necessary. As a alternative strategies to substantial equivalence the concept nutritional equivalence should be used.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies