Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Polysaccharides from the herb and callus tissue of Echinacea purpurea [L.] Moench.

Tytuł:
Polysaccharides from the herb and callus tissue of Echinacea purpurea [L.] Moench.
Autorzy:
Skrzypczak-Pietraszek E
Ochmanek A.
Binek E.
Tematy:
herb
Echinacea purpurea
polysaccharide
callus tissue
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
11 polysaccharide fractions were isolated from the Echinacea purpurea herb (collected from the cultivation) and 8 compounds were isolated from the callus tissue from in vitro cultures. The HPLC analysis of hydrolysed polysaccharides indicated a great heterogeneity of the herb fractions. They differ significantly from the compounds obtained from the callus tissue, which are mostly arabinogalactans with an addition of xylose.

Z ziela Echinacea purpurea zebranego z uprawy wyizolowano 11 frakcji polisacharydowych, a z tkanki kalusowej z kultur in vitro - 8 związków. Analiza HPLC zhydrolizowanych polisacharydów wykazała dużą różnorodność frakcji uzyskanych z ziela. Różnią się one znacząco od związków otrzymanych z tkanki kalusowej, które są głównie arabinogalaktanami z dodatkiem ksylozy.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies