Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Immunocytochemical evaluation of reorganisation of keratinocyte cytoskeleton induced by change in Ca2plus concentration in culture medium

Tytuł:
Immunocytochemical evaluation of reorganisation of keratinocyte cytoskeleton induced by change in Ca2plus concentration in culture medium
Autorzy:
Saczko J
Gebarowska E.
Zabel M.
Tematy:
epidermal cell
cytoskeleton
calcium
keratinocyte
proliferation
man
culture medium
immunocytochemistry
cytokeratin
desmosome
fetus
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Ca²⁺ level-induced changes in the arrangement of cytoskeleton of cultured keratinocytes were estimated immunocytochemically, by evaluating expression of specific cytokeratins, desmoplakin and tubulin. Keratinocytes were isolated from fragments of skin of dead human foetuses. Culture of epidermal cells was performed in two phases: phase I yielded cells of high proliferation abilities in serumfree Keratinocyte SFM of low Ca²⁺ level (0.03 mM); in phase II differentiated cells were obtained in Dulbecco medium of a high Ca²⁺ concentration (1.2 mM). Immunocytochemical evaluation of phase I and II cells revealed an array of differences which involved mainly expression and distribution of specific cytokeratins, distribution of tubulin, testifying to a different microtubule arrangement and distribution of desmoplakin and indicating a tendency to form desmosomes. The changes were induced by the changes in Ca²⁺ level in the culture medium.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies