Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Fityniany w surowcach roslinnych.Czesc I. Wlasciwosci chemiczne fitynianow oraz sposoby ich usuwania

Fityniany są związkami interesującymi żywieniowców ze względu na ich integrację w gospodarkę pierwiastkami metalicznymi u ludzi i zwierząt. Wyjaśnienie zdolności tych związków do wiązania makro i mikropierwiastków oraz białka i innych związków pozwoli na wybór takich procesów technologicznych w przerobie surowców pochodzenia roślinnego, które umożliwią właściwe ich wykorzystanie.

Phytinians as compounds integrated with people and animals metalic elements management are especially interesting for food stuffs. Explanation of ability to assimilate micro and macroelements as well as protein and others compounds will allow choosing the best technologies of processing vegetable materials.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies