Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wplyw utleniajacej siarczynolizy na wlasciwosci izolatu bialkowego z drozdzy Candida utilis

W wyniku oksydacyjnej siarczynolizy izolatu białkowego z drożdży Candida utilisprzy użyciu kolejno tiosiarczynu i czterotionianu sodowego uzyskano preparat o obniżonym o ok. 85% poziomie kwasów nukleinowych i o niewielkim stopniu (2%) usulfonowania rozerwanych wiązań dwusiarczkowych. Stwierdzono, że proces ten nie spowodował obniżenia strawności białek w warunkach in vitro, natomiast mial wpływ na poprawę jego właściwości emulgacyjnych i pianotwórczych.

As a result of treatment of yeast nucleoprotein isolate from Candida utilis by sodium sulfite followed by sodium tetrathionate caused significant decrease of nucleic acid level about 85%. During this treatment 2% of disulfide groups were converted to S-sulfonate derivaties. This modification of protein improved emulsifying and foaming properties of isolate, on the other hand will should be underlined the enzymatic digestibility in vitro remain unchanged.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies