Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wplyw flawonoidow tarczycy bajkalskiej [Scutellaria baicalensis] na wybrane parametry biochemiczne u zwierzat doswiadczalnych

Tytuł:
Wplyw flawonoidow tarczycy bajkalskiej [Scutellaria baicalensis] na wybrane parametry biochemiczne u zwierzat doswiadczalnych
Baikal skull-cap [Scutellaria baicalensis] flavonoids influence on the selected biochemical parameters in experimental animals
Autorzy:
Kowalczyk E.
Rapacka E.
Fijalkowski P.
Blaszczyk J.
Krzesinski P.
Kura M.
Niedworok J.
Skoskiewicz J.
Tematy:
surowica krwi
flawonoidy
szczury
parametry biochemiczne
wlasciwosci lecznicze
zwierzeta laboratoryjne
Scutellaria baicalensis
tarczyca bajkalska
dieta
zywienie czlowieka
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
FIawonoidy z Tarczycy bajkalskiej mają korzystny wpływ na zdrowie. Ich spożywanie zapobiega min chorobom wirusowym, grzybiczym, nowotworom, zmniejsza skutki stresu oksydacyjnego. Przedmiotem badań własnych był preparat z flawonoidów Tarczycy bajkalskiej - o roboczej nazwie Antoksyd -firmy Bioactiv Products Factory. Podawanie szczurom przez trzy miesiące w wodzie do picia Ant oby du powodowało tylko znamienne zmniejszenie aktywności AlAT w surowicy krwi oraz zmniejszenie stężenia związków reagujących z kwasem tiobarbiturowym /TBARS/ w hemolizacie kminek czerwonych.

Baikal skull-cap flavonids positively influence on the health. Their consumption prevents from viral diseases, mycosis, neoplastic diseases and reduces oxidation stress effects. The examination subject was the preparation obtained from Baikal skull-cap flavonids - named Antoksyd -produced by Bioactiv Products Factory. Rats were given the water with Antoksyd addition through 3 months what caused significant decrease of AlAT activity m blood serum and decrease of concentration of compounds responding to tiobarbituric acid /TBARS/ during erythrocytolisis.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies