Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Method of parenchyma cells parametrisation using fluorescence images obtained by confocal scanning laser microscope

Tytuł:
Method of parenchyma cells parametrisation using fluorescence images obtained by confocal scanning laser microscope
Autorzy:
Zdunek A.
Umeda M.
Konstankiewicz K.
Tematy:
cell size
geometrical parameter
mechanical damage
plant tissue
cell shape
parenchyma cell
mechanical property
vegetable
microscope image
fruit
image analysis
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Fruits and vegetables are built mainly of thin walled parenchyma cells highly susceptible to mechanical damage. According to experimental investigation of relationship between cells geometrical parameters and mechanical properties of tissue a new efficient method of structure reconstruction and parametrisation is elaborated and presented in this paper. Special sample preparation and way of image taking by Confocal Scanning Laser Microscope with fluorescence mode allows obtaining images of any number of cells. Unique computer procedure based on morphological operators was created that allows analysing automatically any number of images with extracting geometrical parameters of each cell separately. The method was tested on potato and carrot tissue. Results show that the method is fast and gives proper cell reconstruction for both materials. In order to decrease error of incorrect reconstruction, possibility of manual correction was introduced to the procedure.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies