Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Polepszacze piekarskie

W artykule omówiono preparaty stosowane w piekarstwie do polepszania cech jakościowych pieczywa. Scharakteryzowano grupy związków wchodzących w skład polepszaczy, a mianowicie substancje powierzchniowo czynne, lecytyny, substancje utleniające, niektóre enzymy.

Information about improvers used in baking to increase bread quality are given in the paper. There are characterized components of improvers, namely surfactants, lecithins, oxidizing substances, some enzymes.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies