Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Effect of culture medium and illumination on the acid invertase activity in callus of Medicago strasseri

Tytuł:
Effect of culture medium and illumination on the acid invertase activity in callus of Medicago strasseri
Autorzy:
Medina M
Villalobos N.
De La Cruz P.J.
Dorado A.
Guerra H.
Tematy:
callus
tissue culture
culture medium
Medicago strasseri
illumination
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The different acid invertase activity (total, soluble, wall-bound and extracellular) in calli induced on explants (cotyledon, petiole, hypocotyl and leaf) originated from Medicago strasseri seedlings were evaluated. In cultures subjected to 16 h photoperiod, the highest total, soluble and extracellular activities were found in calli from leaves cultured in medium 12 (MS with 0.01 mg·dm⁻³ (0.045 µM) of TDZ), elevated amounts of total and wall-bound invertase being found in calli induced on petioles in 12G medium (MS with 0.01 mg·dm⁻³ (0.045 µM) TDZ and 3.104 mg·dm⁻³ glycerol). In cultures maintained in darkness, the activity detected was lower than that observed in cultures under light conditions. The highest amounts of enzyme was bound in calli cultured on medium 12 (total and extracellular invertase) -leaves- and medium 12D (MS with 0.001 mg·dm⁻³ (0.0045 µM) TDZ) (soluble invertase) -using hypocotyls. In general, the different forms of invertase activity studied seem to appear in greatest amounts in calli induced under light conditions using leaves as explant and TDZ as growth regulator.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies