Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Postawy konsumentow w stosunku do zywnosci genetycznie modyfikowanej

Celem badań ankietowych była ocena postaw konsumentów w stosunku do żywności genetycznie modyfikowanej. Badania naukowe nad żywnością genetycznie modyfikowaną spotkały się z dużym poparciem ankietowanych przy jednoczesnym dość dużym zainteresowaniu tym tematem. Respondenci jednak, szczególnie kobiety z wykształceniem zawodowym i średnim, wykazują dużą ostrożność i mają poważne obawy co do bezpieczeństwa żywności transgenicznej. Według badanej grupy ilość informacji w mediach na temat żywności genetycznie modyfikowanej jest niewystarczająca a wiadomości nie są podawane w sposób zrozumiały.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies