Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Protective influence of natural anthocyanins of Aronia melanocarpa on selected parameters of antioxidative status in experimental intoxication with sulphide-2-chloroethyl-3-chloropropyl

Tytuł:
Protective influence of natural anthocyanins of Aronia melanocarpa on selected parameters of antioxidative status in experimental intoxication with sulphide-2-chloroethyl-3-chloropropyl
Autorzy:
Kowalczyk E
Charyk K.
Fijalkowski P.
Niedworok J.
Blaszczyk J.
Kowalski J.
Tematy:
antioxidant status
anthocyanin
sulphide-2-chloroethyl-3-chloropropyl
experimental intoxication
catalase
free radical
Aronia melanocarpa
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Sulphide-2-chloroethyl-3-chloropropyl is an alkylating agent. It posssesses mutagenic and carcinogenic properties, participates in oxidative processes and can induce lipid peroxidation.The aim of our investigation was to define antioxidative activity of natural anthocyanins after single experimental intoxication with sulphide-2-chloroethyl-3-chloropropyl in mice. Catalase activity in hemolysate, thiobarbituric acid reacting substances (TBARS) concentration in hemolysate and selected organs were determined. The study confirms increased lipid peroxidation as a result of sulphide-2-chloroethyl-3-chloropropyl intoxication, but natural anthocyanines derived from Aronia Melanocarpa also seem to play a protective role as an antioxidative agent.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies