Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Czestosc spozycia i wartosc energetyczna sniadan wsrod dzieci i mlodziezy w wieku szkolnym

Tytuł:
Czestosc spozycia i wartosc energetyczna sniadan wsrod dzieci i mlodziezy w wieku szkolnym
The consumption frequency and the caloric value of breakfasts among the school children and teenagers
Autorzy:
Suliga E.
Tematy:
czestotliwosc spozycia
sniadania
wartosc kaloryczna
spozycie zywnosci
dzieci
posilki
wartosc odzywcza
wartosc energetyczna
mlodziez
zywienie czlowieka
consumption frequency
breakfast
caloric value
food consumption
child
meal
nutritional value
adolescent
human nutrition
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Dokonano oceny zwyczajowej częstości spożycia pierwszych i drugich śniadań wśród dzieci i młodzieży ze środowiska wiejskiego, a także porównano wartość energetyczną śniadań oraz posiłków spożywanych w czasie pobytu w szkołę wśród młodzieży miejskiej i wiejskiej.

The aim of this study was to make a customary frequency analysis of breakfast and lunch consumption among the children and teenagers from the rural environment, and a comparison of the caloric value of breakfasts and other meals eaten by the rural and urban teenagers during their stay at school. Breakfast was consumed by 52.8% to 65.85% of the tested from the rural environment. Among the upper secondary school students, the boys consumed their breakfast more often than the girls. A customary frequency lunch consumption in the rural population has lowered with age. It was always consumed by over 52% of the primary school students and only 31.9% of the lower secondary school students. The breakfasts of the caloric value lower than 20% in comparison with daily food rations were eaten by 43.74% of the students, and the tested from the urban area in this group made a higher percentage. Any vital differences in the breakfast caloric values depending on the place of living were not observed. More than 20% of the students in total had consumed neither a product nor a meal at school the day before the test was carried out. A higher percentage in this group made the boys from the urban area, but the rural boys at the age of 10.5 accepted a considerably smaller amount of energy from the food as compared with their peers from the city.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies