Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Analiza wplywu strefy pobierania probki na wartosc sil jednostkowych operacji ciecia warzyw

Tytuł:
Analiza wplywu strefy pobierania probki na wartosc sil jednostkowych operacji ciecia warzyw
Autorzy:
Ratajczak W
Tematy:
pobieranie probek
sila ciecia
przetworstwo warzyw
probki warzyw
ciecie
wlasciwosci fizykomechaniczne
obrobka mechaniczna
warzywa okopowe
procesy technologiczne
miejsce pobrania probek
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W opracowaniu przedstawiono wyniki badań eksperymentalnych cięcia warzyw okopowych: selera, marchwi oraz pietruszki. Analiza tych wyników potwierdza istotną zależność wartości siły cięcia od miejsca poboru próbki w przekroju poprzecznym warzywa.In this report the results of experimental tests of cutting of such vegetables as cerely, carrot end parsley are presented. The analysis of results confirms the strong depandence of unit force value on the place of sampling, in cross-section of given vegetable.

In this report the results of experimental tests of cutting of such vegetables as cerely, carrot end parsley are presented. The analysis of results confirms the strong depandence of unit force value on the place of sampling, in cross-section of given vegetable.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies