Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Syntetyczne substancje slodzace w produkcji dzemow o obnizonej wartosci energetycznej

Tytuł:
Syntetyczne substancje slodzace w produkcji dzemow o obnizonej wartosci energetycznej
Use of different synthetic sweeteners in low-energy jam production
Autorzy:
Mitek M
Kielak A.
Niewczas J.
Tematy:
sklad chemiczny
przemysl spozywczy
substancje slodzace
produkcja
dzemy
ocena organoleptyczna
wartosc energetyczna
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Przedstawiono próbę wykorzystania różnych syntetycznych substancji słodzących do produkcji dżemów o obniżonej wartości energetycznej. Przedstawiono wyniki analiz składu chemicznego otrzymanych dżemów oraz ich ocenę organoleptyczną.

In the article the authors present possible uses of different synthetic sweeteners in low-energy jam production. Chemical composition and organoleptic evaluation of the produced jam are presented.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies