Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Mikrofalowe przetwarzanie zywnosci w gastronomii i gospodarstwie domowym

Tytuł:
Mikrofalowe przetwarzanie zywnosci w gastronomii i gospodarstwie domowym
Autorzy:
Kolozyn-Krajewska D.
Tematy:
efekt atermiczny
ogrzewanie
kuchenki mikrofalowe
mikrofale
gospodarstwa domowe
wartosc odzywcza
mikroorganizmy
opakowania
szkodliwosc
jakosc
gastronomia
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Omówiono wpływ ogrzewania mikrofalowego na jakość żywności (mikrobiologiczną, sensoryczną i wartość odżywczą) oraz oddziaływanie mikrofal na organizm ludzki. Przedstawiono także możliwości zastosowania mikrofal w warunkach domowych, problemy związane z opakowaniami i modele mikrofalowego ogrzewania żywności.

Effect of microwave processing on food quality (microbiological, sensoric and nutrition value) and on human safety was reported. Applications in home cooking, problems with packing and microwave hetaing patterns of food were also discussed.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies