Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Dodatki do zywnosci pochodzenia zwierzecego

Przedstawiono problematykę stosowania białkowych dodatków do żywności pochodzenia zwierzęcego przede wszystkim w przetwórstwie mięsa. Podjęto próbę klasyfikacji dodatków i scharakteryzowano ich skład chemiczny i niektóre właściwości funkcjonalne. Omówiono możliwości stosowania i akceptowane lub normatywne wielkości dawkowania białkowych dodatków.

Problems related to use of animal rigin protein food additives mainly in meat processing industry are presented. Adn attempt to classify this sorts of the addidives was made. Their chemical composition and selected functional properties are shown. Potentiality of the use this kind of additives, accepted and/or standardized amount of their addition are described.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies