Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wystepowanie patogennych gatunkow Vibrio w wodzie

W artykule przedstawiono podstawowe wiadomości dotyczące zagrożenia epidemiologicznego, wynikającego z obecności bakterii z rodzaju Vibrio w wodzie i żywności. Przedstawiono charakterystykę fizjologiczno-ekologiczną (właściwości biochemiczne, zakres występowania, relacje z innymi organizmami występującymi w środowisku naturalnym).

The article contains basic information concerning threat caused by presence of Vibrio bacteria in water and food. Physiological and ecological characteristics of Vibrio bakteria (biochemical properties, occurence and relations with other organisms present in natural environment) are presented.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies