Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Metody identyfikacji i oznaczania barwnikow spozywczych w produktach spozywczych.Cz.1

Ustawodawstwo w Polsce oraz w innych krajach, a także Komitet Ekspertów FAO/WHO ds. dodatków do żywności określają ściśle ilości barwników, jakie można dodawać do środków spożywczych. W części I artykułu przedstawiono metody identyfikacji barwników w żywności oraz badania ich czystości. Część II, która ukaże się w numerze 10'92 zawierać będzie analizę ilościową barwników spożywczych.

Legislation in Republic of Poland and in other countries and regulation given by Food Additives Expert' Committee of FAO/WHO define exact amounts of colorants that can be introduced to foodstuffs. Methods of identification of food colorants and control of their chemical purity are described in first part of the article. Second part of the article to be published in 10'92 issue will deal with guantitative analysis of food colorants.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies