Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Jakosc jogurtow produkowanych w Polsce

Badania obejmowały ocenę jogurtów i jogurtów z dodatkową mikroflorą na zgodność z Polską Normą i projektem normy FAO/WHO w zakresie liczby charakterystycznej i dodatkowej mikroflory. Produkty oceniano 4-6-krotnie w ciągu roku. Wśród ocenianych produktów były jogurty produkowane przez producentów mających największy udział w rynku. Wśród badanych jogurtów, 50% próbek spełniało wymagania Polskiej Normy w zakresie liczby charakterystycznej mikroflory, a wśród jogurtów z dodatkową mikroflorą 44% próbek spełniało wymagania projektu normy FAO/WHO w zakresie liczby charakterystycznej i dodatkowej mikroflory.

The studies covered evaluation of yogurts and yogurts with the additional microflora in relation to the agreement with Polish Standard and draft FAO/WHO standard in respect to specific and additional microflora number. The products were examined 4 - 6 times during a year. The evaluated products included yogurts, manufactured by the producers with the greatest share on the market. From among the examined yogurts, 50% of samples met the requirements of Polish Standard in respect to specific microflora number and from among the yogurts with the additional microflora, 44% of the samples me the requirements of draft FAO/WHO standard in respect to specific and additional microflora number.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies