Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Effective water diffusion coefficient in faba bean seeds during drying. Part I. Determination of values

Tytuł:
Effective water diffusion coefficient in faba bean seeds during drying. Part I. Determination of values
Autorzy:
Bialobrzewski I.
Myhan R.
Cydzik R.
Tematy:
drying
determination
temperature
moisture content
faba bean
mathematical model
effective water diffusion coefficient
seed
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The effective water diffusion coefficient was determined in faba bean seeds during drying. Faba bean seeds with an initial moisture content of 0.240 kg/kg were dried under natural convection conditions at 15, 20, 25, 30 and 35°C. The results obtained in the study show that in the process of convective drying of faba bean seeds the effective water diffusion coefficient is related to moisture content in a temperature range [15, 35]°C, and moisture content range. It was also found that the effective water diffusion coefficient is significantly affected by temperature in a range [15, 35]°C, but not in a range [20, 30]°C. The exponential form of the Arrhenius equation describes, with sufficient accuracy, the effective water diffusion coefficient in faba bean seeds during drying, as a function of material moisture content and temperature.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies