Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Zwiazki fenolowe i ich wplyw na jakosc piwa [1]

Chemical structure, classification and properties of phenol compounds of brewing malt and hop and their influence upon beer quality are presented in this article. The various functions of phenol compounds are presented and their importance on the separate stages of technological process of beer production is defined.

W artykule omówiono strukturę chemiczną, podział i właściwości związków fenolowych jęczmienia i chmielu oraz ich wpływ na jakość piwa. Przedstawiono różnorodne funkcje związków fenolowych i określono znaczenia tych funkcji na poszczególnych etapach procesu technologicznego produkcji piwa.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies