Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Kinetic behaviour of soluble invertases may be connected with the differential heat sensitivity of two wheat genotypes

Tytuł:
Kinetic behaviour of soluble invertases may be connected with the differential heat sensitivity of two wheat genotypes
Autorzy:
Asthir B
Kaur A.
Basra A.S.
Tematy:
wheat
invertase
enzyme
grain
thermal adaptation
heat sensitivity
genotype
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Soluble acid and neutral invertases purified from the midmilky stage grains of a heat-susceptible (HD 2329) and a heat-tolerant (TDR-195) genotype of wheat (Triticum aestivum L.) showed marked differences in pH optima, Km and Vmax values. Both the invertases were more thermostable in TDR-195 because of inherent heat-tolerance ability of this genotype. Inhibition of enzyme activity by iodine and its regeneration by β-mercaptoethanol implied the involvement of sulphydryl groups for enzyme action. Inhibitory effect of sulphydryl group modifiers and various metal ions was much more pronounced in the susceptible genotype than in the tolerant genotype. Overall, it appears that the observed differences in thermal stability and kinetic behaviour of invertases may be connected to the differential heat sensitivity of the two genotypes studied.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies