Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Zawartość witamin grupy B w niektórych przetworach rybnych

Tytuł:
Zawartość witamin grupy B w niektórych przetworach rybnych
Autorzy:
Wituszynska B
Lebiedzinska A.
Bialczak E.
Repucha J.
Tematy:
ryboflawina
witamina B6
witaminy grupy B
tiamina
niacyna
oznaczanie
zawartosc witamin
przetwory rybne
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Oznaczono zawartość witamin grupy B (tiamina, ryboflawina, niacyna i witamina B6 w dostępnych na rynku krajowym przetworach rybnych. W większości przebadanych asortymentów przetworów rybnych nie stwierdzono zawartości tiaminy, ilość ryboflawiny utrzymywała się w granicach od 0,034 do 0,345 mg%, niacyny od 0,60 do 11,33 mg% oraz witaminy B6 od 0,085 do 0,433 mg%.

The content was determined of group B vitamins (thiamin, riboflavin, niacin and B6) in fish products available in trade. In most products thamin was not found, riboflavin renged from 0,034 to 0,345 mg%, niacin from 0,60 to 11,33 mg%, and vitamin B6 from 0,085 to 0,433 mg%.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies