Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Rice callus growth, proline content and activity of proline and IAA oxidase under the influence of hydroxyproline and NaCl

Tytuł:
Rice callus growth, proline content and activity of proline and IAA oxidase under the influence of hydroxyproline and NaCl
Autorzy:
Chauhan V A
Prathapasenan G.
Tematy:
callus
tissue culture
proline oxidase
hydroxyproline
proline content
growth
cell culture
rice
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Calli of salt tolerant (Bhoora rata) and salt susceptible (GR₁₁) rice varieties were cultured on Linsmaeir and Skoog’s medium containing LD₅₀ concentration of NaCl (200 mM) and hydroxyproline (10 mM). Growth, proline content and activity of proline and IAA oxidases of the cultured tissues were determined at the end of 0, 2, 4, and 6 weeks of incubation. Hydroxyproline resistant calli of both rice varieties when cultured on Linsmaeir and Skoog’s medium containing hydroxyproline and NaCl showed increased dry weight and proline content as compared to NaCl stressed calli. The levels of proline and IAA oxidases were also low in the hydroxyproline resistant calli.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies