Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Ocena higieniczna i sklad chemiczny mleka spozywczego utrwalonego metoda UHT [ ultra-hihg-temperature ]

Dokonano oceny higienicznej 54 próbek mleka utrwalonego metodą UHT o różnej zawartości tłuszczu oraz określono skład chemiczny badanego mleka. W celach porównawczych przeprowadzono podobne badania mleka pasteryzowanego.

The effects of Ultra High Temperature (UHT) and pasteurization treatments on nutritive composition (protein, fat, lactose, vitamins, some minerals) and microbiological contamination (Total Bacteria Count, Faecal Bacteria) on 54 milk samples were examined. The detected changes of nutrient content m UHT-treated milk as comapred with raw milk were not significant except for vitamin В and vitamin C. The total bacteria count and faecal Coli index in the analysed milk samples were found to meet the national hygienic requirements.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies