Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Meat quality characteristics if hybrid fatteners obtained from three- and four-way crossings with contribution of Pietrain boars or crosses of Pietrain with Duroc and line 990

Tytuł:
Meat quality characteristics if hybrid fatteners obtained from three- and four-way crossings with contribution of Pietrain boars or crosses of Pietrain with Duroc and line 990
Autorzy:
Rybarczyk A.
Kortz J.
Pietruszka A.
Czarnecki R.
Karamucki T.
Jakubowska M.
Natalczyk-Szymkowska W.
Tematy:
pig
reciprocal crossing
breed
hybrid pig
meat
crossing
Pietrain breed
boar
animal breeding
Duroc x Pietrain
Polish Large White breed
fattener
hybrid
Duroc breed
quality
Polish Landrace sow
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Meat quality was examined in 120 fatteners in 5 experimental groups. The analysis included meat quality traits of hybrid pigs, which had been obtained from crossing Polish Large White × Polish Landrace sows with boars of the following breeds and crosses: Pietrain (P), L.990 × Pietrain (LP), Pietrain × L.990 (PL), Duroc × Pietrain (DP), Pietrain × Duroc (PD). The studies demonstrated that the fatteners sired by Pietrain boars (P) were characterised by the highest meatiness, though attained worse meat quality in relation to those from hybrid sires that had 25% of Pietrain blood. It was also demonstrated that the combining ability in reciprocal crossing had no significant influence on the difference in meat quality between the groups LP and PL, as well as DP and PD. In the whole studied material, the meat of barrows had higher intramuscular fat content and brighter colour compared to that of gilts.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies