Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Catering and gastronomy services in the rural tourism: the case of Lubuskie Voivodship

Tytuł:
Catering and gastronomy services in the rural tourism: the case of Lubuskie Voivodship
Autorzy:
Wozniczko M.
Orlowski D.
Zelazna K.
Tematy:
Poland
catering
opinion
gastronomy service
Lubuskie voivodship
rural tourism
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
In this paper we showed the results of studies about gastronomy services in the rural tourism and the range of this services using about which the respondents talked. The studies also took the feeding offer (rural dishes and regional feeding) influence for the choosing the rest offer in the countryside. In the studies took part people who live in the countryside and have homesteads and of course tourist rest in their homesteads.

W pracy przedstawiono wyniki badań ankietowych dotyczących świadczenia usług gastronomicznych w turystyce wiejskiej, zakresu korzystania z tych usług przez turystów oraz ich oceny w opinii respondentów. Badania obejmowały także wpływ oferty żywieniowej (wiejskie wyżywienie i żywność regionalna oraz potrawy regionalne) na wybór wypoczynku na wsi. Badania przeprowadzono wśród osób prowadzących działalność turystyczną na wsi oraz wśród turystów wypoczywających w ich gospodarstwach na terenie województwa lubuskiego.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies