Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Bioluminescencyjny pomiar ATP - szybka metoda oceny zakazenia mikrobiologicznego

Bioluminescencyjny pomiar ATP z użyciem kompleksu lucyferyna/lucyferaza jest bardzo czułą, szybką i wygodną metodą pomiarową. Zastosowanie tej metody do ilościowego oznaczania żywych komórek drobnoustrojów wymaga jednak skomplikowanej procedury przygotowawczej. Przemysłowe wykorzystanie bioluminescencji pozwala na wykrycie i ilościowe oznaczenie mikrobiologicznego skażenia badanego produktu. W przemyśle spożywczym metoda ta znalazła zastosowanie przy badaniu jakości mikrobiologicznej takich produktów jak: mięso, drób, mleko i produkty mleczne, piwo, soki owocowe i napoje oraz przy kontroli stanu sanitarno-higienicznego linii technologicznych.

Bioluminescent measurement of ATP using luciferin/ /luciferase system is a very sensitive, rapid, and convenient method in ji microbiology. The use of this method to quantitative detection of viable a microbial cells requires the use of various validation procedures and safeguards, depending on the specific application. Most industrial y applications of bioluminescent ATP measurement include detection and quantitation of microbial contamination in a particular food products (meat, poultry, milk and dairy products, beer, beverages and fruit juices) and hygiene monitoring in the food industry.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies