Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Technological and technical conditions for increasing carp processing in Poland

Tytuł:
Technological and technical conditions for increasing carp processing in Poland
Autorzy:
Dowgiallo A.
Tematy:
fish product
carp
semi-fillet
technological condition
Poland
intermuscular bone
condition
cutting
product
industrial processing
muscle
fish industry
technical condition
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The analysis of causes of limited carp industry processing is presented in the paper. The main obstacle is the presence of many intermuscular bones in the muscles of products. Cutting intermuscular bones into small pieces that are undetectable in the mouth is the only realistic solution for this problem. The paper describes new possibilities to mechanize this operation in relation to such carp products like carcasses or semi-fillets.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies