Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Application of meat juice in diagnosis of brucellosis in hares and wild boars by ELISA

Tytuł:
Application of meat juice in diagnosis of brucellosis in hares and wild boars by ELISA
Autorzy:
Szulowski K
Pilaszek J.
Iwaniak W.
Tematy:
meat juice
serology
wild boar
diagnosis
brucellosis
ELISA test
hare
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Meat juice and serum samples from hares and wild boars were used in the ELISA for the examination for the presence of anti-Brucella antibodies. A high correlation between meat juice ELISA and serum ELISA was obtained. All 9 meat juice samples from hares with anatomopathological lesions characteristic of brucellosis (from 8 animals Brucella was isolated) were positive in the ELISA, similarly as sera. Out of 46 remaining hares only 1 reacted positively in the meat juice ELISA and it was not confirmed by the serum ELISA and other methods. As concerns the material from wild boars 12.3% of sera (out of 933 samples) and 13.7% of meat juice samples ( out of 336) were positive in the ELISA. Among 48 serum and meat juice samples coming from the same animals, 6 samples were positive both in the serum ELISA and meat juice ELISA and 42 were negative. The meat juice ELISA proved to be a valuable method for testing both hares and wild boars for anti-Brucella antibodies.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies