Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Zatrucia pokarmowe o etiologii bakteryjnej

Zatruciami pokarmowymi są schorzenia wywołane spożyciem artykułów żywnościowych, jednak ich przyczyny, drogi przenoszenia, a także przebieg mogą być różne. W publikacji omówiono czynniki wywołujące zatrucia pokarmowe typu zakaźnego i intoksykacyjnego. Zwrócono także uwagę na produkty żywnościowe będące najczęściej przyczyną chorób i metody zapobiegania rozwojowi niebezpiecznych drobnoustrojów w żywności.

Food-borne infections and intoxications are illnesses caused by food, but their reasons, ways of dissemination and development can be different. Factors responsible for food-borne infections as well as intoxications were pointed. Also foods most often responsible for food-borne illnesses and preservation methods were discussed. List of cited in the paperr literature can be obtain from the paper Authors.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies