Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Effect of addition of feed antibiotic or probiotic on performance and composition of intestinal microflora of pigs

Tytuł:
Effect of addition of feed antibiotic or probiotic on performance and composition of intestinal microflora of pigs
Autorzy:
Rekiel A.
Gajewska J.
Wiecek J.
Miszczyk A.
Tematy:
pig
antibiotic
fattening
growing-finishing pig
probiotic
slaughter value
microflora
feed additive
feed
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
In the individual two-stage system, being ended with the slaughter and slaughter evaluation of 32 crossbred pigs, the complete mixtures with the addition of antibiotic flavomycin or probiotic (strain of Pedicoccus acidilactici bacteria MA18/5M) (during the first fattening stage) were employed. Post-mortem quantitative and qualitative bacteriological tests and quantitative mycological tests on the determination of the contents of duodenum, jejunum, ileum and large intestine were carried out. The comparable results of fattening and slaughter evaluation of pigs in the groups were obtained. After administration of probiotic, the number of acidifying bacteria was increased and that of Enterobacteriaceae family decreased. The application of biostimulator in fattening occurred to be favourable from the production point of view and seems to be an suitable alternative to feed antibiotics.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies