Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Disruption of Trichoderma reesei gene encoding protein O-mannosyl-transferase I results in a decrease of the enzyme activity and alteration of cell wall composition

Tytuł:
Disruption of Trichoderma reesei gene encoding protein O-mannosyl-transferase I results in a decrease of the enzyme activity and alteration of cell wall composition
Autorzy:
Gorka-Niec W.
Pniewski M.
Kania A.
Perlinska-Lenart U.
Palamarczyk G.
Kruszewska J.S.
Tematy:
Trichoderma reesei
disruption
gene encoding
pmt1 gene
protein glycosylation
cell wall composition
fungi
enzyme activity
alteration
mannosyl residue
protein
protein O-mannosyltransferase
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
In fungi transfer of the first mannosyl residue to proteins during their O-glycosylation is catalyzed by protein O-mannosyltransferases encoded by pmt genes. Disruption of the pmt1gene in Trichodermacaused a significant decrease in the total activity of protein O-mannosyltransferases. Moreover, disruption of the pmt1gene also led to osmotic sensitivity of the strain, indicating an essential role of the PMTI protein activity for cell wall synthesis. At the same time, the strain was defective in septa formation, producing only half the number of septa per unit length of hypha compared with the wild type. Disruption of the pmt1gene decreased protein secretion but had no effect on glycosylation of secreted proteins, which suggests that PMTI protein O-mannosyltranferase does not take part in glycosylation of these proteins.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies