Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Badania chromatograficzne związków polifenolowych w zielu Borago officinalis (L.)

Tytuł:
Badania chromatograficzne związków polifenolowych w zielu Borago officinalis (L.)
Autorzy:
Gudej J
Tomczyk M.
Tematy:
analiza chemiczna
rosliny lecznicze
chromatografia
polifenole
ogorecznik lekarski
kwasy fenolowe
Borago officinalis
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W zielu Borago officinalis (L.) stwierdzono chromatograficznie obecność fenolokwasów takich jak: kwas wanilinowy, p-kumarowy, p-hydroksybenzoesowy, gentyzynowy, kawowy, rozmarynowy, chlorogenowy oraz skopoletyny i sześciu związków flawonoidowych.

In the herbs of Borago officinalis (L.) the presents of phenolic acids: vanillic, p-coumaric, p-hydroxybenzoic, gentisic, caffeic, rosmarinic, chlorogenic also scopletin and six flavonoid compounds were proved.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies