Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Przetwornie spozywcze wystepujace na obszarze Polski na przestrzeni dziejow [zarys ogolny]

Tytuł:
Przetwornie spozywcze wystepujace na obszarze Polski na przestrzeni dziejow [zarys ogolny]
Food processing enterprises in Poland during the ages [general outline]
Autorzy:
Boguski J.
Tematy:
socjalizm
przemysl spozywczy
transformacja ustrojowa
przetwornie przyfolwarczne
feudalizm
historia
przetwornie malomiasteczkowe
Polska
przetwornie przydomowe
zaklady przetworcze
przetwornie przyparafialne
kapitalizm
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Niniejszy artykuł zawiera ogólną charakterystykę przetwórni -występujących na obszarze Polski w różnych okresach historycznych. Celem artykułu jest znalezienie skutecznych rozwiązań dotyczących pozyskiwania surowców, organizacji procesu produkcyjnego, finansowania produkcji, oraz zbytu produktów, które można byłoby zastosować w obecnychfirmach, a także analiza uwarunkowań dalszego rozwoju tychprzetwórni, z uwzględnieniem doświadczeń z minionych epok.

This paper contains the general characteristics of food processing industry in Poland . The aim is to find the good solutions concerning raw materials, financing of production, organization of production processes and also sale products which would be applied apply in the companies and identi­fication the barrier in the future development of these food processing enterprises and their origin in the past.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies