Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Ocena jakosci sokow, nektarow i napojow oraz interpretacja wynikow analiz [1]

Tytuł:
Ocena jakosci sokow, nektarow i napojow oraz interpretacja wynikow analiz [1]
Quality evaluation of juice, nectars and drinks and the interpretation of analytical results
Autorzy:
Wallrauch S.
Tematy:
analiza zywnosci
wykrywanie zafalszowan
nektary owocowe
ocena jakosci
napoje owocowe
napoje bezalkoholowe
metody analizy
jakosc
zafalszowania zywnosci
soki owocowe
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
In the article a short overview about adulterations that have been found in the past are given. The author proves the necessity of the "Code of Practice" and gives some tips how to use these data and proposes new analytical figures, which could be used to check adulterations. Discussed are also formulas to check the fruit content in soft drinks, orange juices and orange nectars.

Przedmiotem artykułu są zafałszowania, jakie były wykrywane w przeszłości w sokach, nektarach i napojach owocowych. Autor uzasadnia konieczność istnienia i doskonalenia „Kodeksu Praktyki", daje rady jak wykorzystywać te dane, a także podaje propozycje nowych analitycznych danych. Podaje również wzory pozwalające sprawdzić zawartość owoców w napojach bezalkoholowych oraz sokach i nektarach pomarańczowych.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies