Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Zawartosc azotynow i azotanow w przetworach miesnych dostepnych w handlu Bialegostoku w 1993 r.

Zbadano zawartość azotynów i azotanów w niektórych popularnych peklowanych wędlinach i wędzonkach oraz peklowanych konserwach mięsnych dostępnych w handlu białostockim. Azotyny i azotany oznaczono zmodyfikowaną metodą spektrofotometryczną w oparciu o reakcję Griessa.

Nitrites and nitrates content was assayed in meat products available in the region of Białystok in 1993, and was noted to exceed the obligatory limits in 26% of cured meat products and in 29% of smoke-dried products under test. Total nitrites and nitrates content of cured canned meat was found to be contained within the acceptable limits.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies