Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

ASTRA - naturalna kawa o zmniejszonej zawartosci zwiazkow drazniacych

Tytuł:
ASTRA - naturalna kawa o zmniejszonej zawartosci zwiazkow drazniacych
Autorzy:
Stranc A.
Tematy:
analiza biochemiczna
uzywki
przemysl spozywczy
ocena jakosci
analiza sensoryczna
kawa
zywienie czlowieka
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W pracy przedstawiono kawę z rodzaju tzw. niskodrażniących, charakteryzująych się zawartością 5-hydroksytryptamidów kwasów karboksylowych poniżej 400 mg/kg kawy palonej. Związki te są, według współczesnych badań, indykatorami ogólnej zawartości substancji drażniących w kawie. Uwzględniając te właściwości scharakteryzowano polską kawę niskodrażniącą ASTRA.

In this paper, we present kind of low acridity coffees containing carboxy-5-hydroxytryptamides less than 400 mg/kg of roasted coffee. These compounds are according to present researches indicators of the complete amount of acridity substances in coffee. Against a background of these investigations the Polish low acridity coffee ASTRA has been characterised.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies