Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Przydatnosc wysokich cisnien w utrwalaniu i przetwarzaniu zywnosci

W artykule określono istniejące i potencjalne możliwości zastosowania technologii wysokociśnieniowej w utrwalaniu i przetwarzaniu żywności. Przedstawiono dotychczasowe wyniki badań odnośnie wpływu wysokiego ciśnienia na drobnoustroje i składniki żywności. Omówiono problem opakowań i urządzeń technicznych do technologii wysokociśnieniowej.

In a paper a potential and existing possibilities of application of high pressure technology for food handling and preservation is discussed. Current results of research concerning on influence of high pressure treatment upon microorganisms and food components are presented. A problem concerning packagings and technical equipment for high pressure technology is also discussed.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies