Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Amino acid composition, hemicellulose and soluble sugars content in narrow-leaved lupin seeds [Lupinus angustifolius L.] under the effect of Reglone Turbo 200 SL

Tytuł:
Amino acid composition, hemicellulose and soluble sugars content in narrow-leaved lupin seeds [Lupinus angustifolius L.] under the effect of Reglone Turbo 200 SL
Autorzy:
Adomas B.
Piotrowicz-Cieslak A.I.
Tematy:
yellow lupin
white lupin
Lupinus angustifolius
narrow-leaved lupin
soluble sugar
Reglone Turbo 200 SL
amino acid
soluble carbohydrate
Lupinus albus
seed
Lupinus luteus
content
protein
lupin
composition
hemicellulose
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The aim of the study was to determine the effect of Reglone Turbo 200 SL (diquat) as a desiccant applied to ‘Sonet’ narrow-leaved lupin on protein, amino acid, soluble carbohydrates and hemicellulose content in seeds. Reglone Turbo 200 SL was used at the dose of 2.0 lˇha-1 on day 35 after lupin flowering. The diverse weather conditions significantly influenced the accumulation of some amino acids (threonine, proline, cysteine, glycine, tyrosine, leucine, histidine and lysine), content of soluble sugars and hemicellulose in the seeds tested. The desiccant applied to plants resulted in drought effect and hence an increase in soluble sugars content, particularly cyclitols (D-pinitol, D-chiro-inositol, myo-inositol). A similar effect was observed for hemicellulose. The desiccant applied did not modify the profile, content of amino acids and protein in the seeds tested.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies