Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Naturalne przeciwutleniacze wystepujace w zywnosci

The paper aimed at presenting the role of major natural antioxidants occurring in foodstuff and their participation in antioxidation reactions. The antioxydants include, among the others, polyphenols, vitamins (A, C, E), microelements (Cu, Zn, Fe, Mn, Se) and the carotenoids. On a base of numerous observations, it was stated that when supplied in a diet, they can protect from dangerous effects of free radicals and activity of other toxic oxygen forms; they also intensify the natural oxygen protective barrier the organisms form. The connections between the antioxydants' supply in food and risk of occuring some civilization diseases were discussed, too.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies