Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Characterisation of Staphylococcus aureus strains isolated from cows milk

Tytuł:
Characterisation of Staphylococcus aureus strains isolated from cows milk
Autorzy:
Bystron J
Bania J.
Lis E.
Molenda J.
Bednarski M.
Tematy:
isolation
enterotoxin gene
determination
mecA gene
cow milk
milk
tst gene
Staphylococcus aureus
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The aim of the study was to characterise the Staphylococcus aureus strains isolated from unprocessed cow's milk for staphylococcal superantigenic toxin genes (sea-selu and tst), to examine the presence of mecA gene and to determine the type of staphylococcal protein A (spa) gene. The type of the gene was determined for all 68 Staphylococcus aureus strains, based on the polymorphism of a number of repeated motifs found in the region X of spa. The genes forming the egc 1 cluster, i.e. seg, sei, selm, seln, and selo were found to be the most prevalent (29.4%). Three isolates (4.41%) carried seh and one (1.47%) the seb/selk genes. No tst and mecA genes were found in the examined S. aureus. Spa types containing three and six to 14 repeats were found in the studied S. aureus population. Strains harbouring eight, ten, and twelve repeats were most frequent (33.82%, 29.41%, and 13.23%, respectively).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies