Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Ocena sposobu zywienia chlopcow ze szkol srednich z Glogowa i Lubina. Cz.I. Zwyczaje zywieniowe i czestosc wystepowania produktow spozywczych w calodziennych racjach pokarmowych uczniow

Do oceny i porównania zwyczajów żywieniowych i częstości spożycia produktów spożywczych przez 124 uczniów z Lubina i 112 z Głogowa zastosowano metodę historii żywienia.

Food intake of 112 secondary-school male students in Lubin and 124 in Głogów was assessed by the 24-h recall method. The frequency of intake of raw, vegetables fruit, and wholemeal bread was found to be low. The dinners were usually one-dish, the first and second breakfast and supper were often omitted. The intake of soft margarines was considerably higher than the intake of butter and hard margarines.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies