Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Campylobacter spp. in some raw materials of animal origin

Tytuł:
Campylobacter spp. in some raw materials of animal origin
Autorzy:
Daczkowska-Kozon E.
Janiszyn J.
Walczak I.
Sagalska A.
Dabrowski W.
Tematy:
meat level
raw material
pork
Campylobacter
retail market
poultry
beef
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The aim of this work was to assess contamination level of meat, available at the retail market in Szczecin, with Campylobacter spp. In total, 172 samples, including 65 poultry, 57 pork and 50 beef half-carcasses were tested. Campylobacters were isolated from 73.8; 66.7 and 66.0% of smear samples tested, respectively. Numbers of campylobacters on poultry were by one order of magnitude higher than on pork and beef half-carcasses and exceeded 103 CFU per 1cm2 of skin.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies